Update 10 octombrie: Lista țărilor din Europa unde putem călători fără restricții (plus câteva oferte foarte bune)

În această mulțime de informații (care ne pot bulversa), am dorit să facem un articol în care să listăm țările europene în care putem merge fără restricții de intrare și de asemenea fără restricții la întoarcerea în România. Pentru majoritatea țărilor listate există zboruri directe din România, iar noi vă oferim și câteva ponturi de prețuri bune spre aceste destinații.

Încercam să actualizăm periodic informațiile dar vă oferim pentru fiecare țară câteva link-uri utile pe care puteți verifica și dvs. ultimele decizii și informații disponibile. De asemenea, alte resurse utile pentru planificarea de călătorii în această perioadă mai sunt:

– Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat (în vigoare de la 7 octombrie 2020)

– Planificatorul de călătorii oferit de Wizz Air

🇧🇬 Bulgaria

Update 10.10: NU există nicio restricție în ceea ce privește intrarea în Bulgaria pentru cetățenii români și nici obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile sau obligativitatea prezentării unui test COVID-19 negativ.

Pagina dedicată de pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3677

Ministerul Afacerilor Externe din Bulgaria – ttps://www.mfa.bg/en/

🇭🇷 Croația

Update 10.10: Cetățenii statelor membre UE și membre Schengen NU au nevoie să își justifice intrarea în țară și beneficiază de aceleași condiții ca cele de dinaintea pandemiei. Această măsură se aplică și cetățenilor din Andorra, San Marino, Monaco și Vatican.

Important
: Este obligatoriu să completați un Passenger Locator Form înainte de îmbarcare.

Pagina dedicată de pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3688

🇵🇹 Portugalia

Update 10.10: În Portugalia continentală este obligatorie purtarea măștilor de protecție în transportul în comun și distanțarea socială, dar NU există măsuri suplimentare de auto-izolare/carantină. Pentru Insulele Madeira și Azore este obligatoriu un test COVID-19 negativ, efectuat cu cel mult 72h înainte de îmbarcare sau efectuarea testului la aterizare, iar purtarea măștii este obligatorie în toate locurile publice din arhipelagul Madeira.

👉 Zboruri ieftine către Lisabona, de la 45 € dus-întors (din București, octombrie – decembrie 2020)

👉 Zboruri ieftine către Porto, de la 57 € dus-întors (din București, octombrie – decembrie 2020)

Pagina dedicată de pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3736

🇵🇱 Polonia

Update 10.10: Persoanele care călătoresc în Polonia dintr-un stat membru UE, precum şi din Norvegia, Elveția, Islanda şi Liechtenstein, pot intra în acest stat fără restricții sau măsuri speciale precum carantină obligatorie/autoizolare. De asemenea, zborurile pe ruta România-Polonia vor continua fără restricții, cel puțin până la 13 octombrie.

Important: Este obligatoriu să completați un Passenger Locator Form înainte de îmbarcare.

👉 Zboruri ieftine către Varșovia, de la 44 € dus-întors (din București, decembrie 2020)

Pagina dedicată de pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3735

Ministerul Afacerilor Externe din Polonia – https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel
Aeroportul Gdansk (GDN) – https://www.airport.gdansk.pl/
Aeroportul Kraków (KRK) – https://www.krakowairport.pl/en/
Aeroportul Warsaw Chopin (WAW) – https://www.lotnisko-chopina.pl/en/index.html

🇸🇪 Suedia

Update 10.10: Guvernul suedez a decis să suspende până la 31 octombrie călătoriile non-esențiale către Suedia din țările non-UE. Această decizie NU se aplică cetățenilor din UE/Spațiul Economic European + Marea Britanie, Elveția, Andorra, Monaco, San Marino și Vatican.

👉 Zboruri ieftine către Malmo, de la 28 € dus-întors (din București, octombrie – noiembrie 2020)

👉Zboruri ieftine către Stockholm, de la 32 € dus-întors (din București, noiembrie – decembrie 2020)

Pagina dedicată de pe site-ul MAE – https://www.mae.ro/travel-conditions/3750 

🇹🇷 Turcia

Update 10.10: Începând cu data de 11 iunie 2020, a fost ridicată măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime și a obligativității efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia.

Astfel, cu excepția interdicției impuse cetățenilor turci și cetățenilor străini de a intra, respectiv de a ieși pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricții de intrare/ieșire pe cale aeriană/maritimă și rutieră impuse tuturor cetățenilor turci și străini sunt anulate.

La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.


Pagina dedicată de pe site-ul MAE: https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *