8 lucruri de făcut acasă care ne hrănesc pofta de călătorit

Fie că este din cauza timpului limitat de vacanță… fie că nu dispuneți în acest moment de resursele financiare necesare… ori pentru că o pandemie globală ne obligă pe toți să stăm în case, sunt multe momentele când în loc să ne simțim blocați și ne-am dori să fim afară, explorând lumea.

Chiar dacă suntem “prinși” în case, important este să ținem focul călătoriilor aprins! Așadar, aici avem câteva idei care va pot ajuta cu dorul de ducă.

#1 Actualizați sau creați un “bucket list”

Dintotdeauna am avut câteva locații și experiențe pe care îmi doream să le ating măcar o dată în viață. Din păcate, această listă fiind doar mentală, câteva dintre lucruri s-au mai pierdut. Din acest motiv am hotărât să îmi fac o lista fizică – pe hârtie, virtuală, scris să fie – de dorințe, un “bucket list”, în care să trec periodic ideile noi și să le actualizez pe cele vechi.

 

Aceste momente în care suntem “izolați” în case sunt momentul perfect pentru a vă actualiza sau pentru a începe un “bucket list”. Puteți face liste de lucruri pe care doriți să le faceți/vedeți înainte de a atinge o anumită vârstă, în următorul an etc. Setarea de obiective este sănătoasă, iar setarea de obiective de călătorii ne poate ajuta să ajungem într-o stare mentală pozitivă. Spor la scris!

Aceste momente în care suntem “izolați” în case sunt momentul perfect pentru a vă actualiza sau pentru a începe un “bucket list”. Puteți face liste de lucruri pe care doriți să le faceți/vedeți înainte de a atinge o anumită vârstă, înainte de a avea copii, etc. Setarea de obiective este sănătoasă, iar setarea de obiective de călătorii ne poate ajuta să ajungem într-o stare mentală pozitivă. Spor la scris!

#2 Faceți tururi ale muzeelor faimoase

muzee-vizitat-acasa

Partea plină a paharului este că acum suntem capabili să vizităm noi muzee sau să ajungem în locuri vizitate anterior, dar în ritmul nostru, fără a fi limitați de orele de deschidere, aglomerația din interior sau de programul încărcat de vizitare aferent unui city-break.

Inspirat de câteva muzee pe care le-am observat pe rețelele sociale, am decis să fac această listă cu 10 muzee celebre care oferă tururi virtuale proprii, adăugând la mențiuni mai multe spații culturale ce pot fi vizitate (mai limitat) prin intermediul platformei Google Arts & Culture.

#3 Verifică ce fac animalele de la diverse grădini zoologice

Mai multe grădini zoologice oferă în această perioada camere live amuzante pe care le puteți privi oricând doriți. Dacă sunteți curioși ce fac pinguiniiurșii pandakoala sau tigrii de la Grădina Zoologică din Edinburgh, le puteți verifica activitatea la orice oră din zi.

 

De asemenea, mai multe camere live puteți găsi la: 

#4 Învârte globul și învață despre o nouă țară

Unii oameni profită de timpul liber pentru a face diverse tipuri de cursuri la distanță. De ce nu am face și noi la fel, dar învățând lucruri despre o altă țară?

 

Puteți alege o țară prezentă în “bucket list”-ul vostru, pe care doriți să o vizitați de mult timp, sau pur și simplu puteți alege una sau mai multe la întâmplare.

 

Știați că .. animalul național al Scoției este unicornul? În mitologia celtică, unicornul era simbolul purității și al inocenței, dar și al masculinității și puterii. Poveștile despre cavalerism asociate cu unicornul pot fi motivul pentru care a fost ales ca animal național al Scoției. Mai multe detalii pe această tema puteți găși aici.

 

Știați că .. Papua Noua Guinee este țara cea mai diversificată din punct de vedere lingvistic din lume, cu 851 de limbi individuale listate?

#5 Încercați mâncare din întreaga lumea

V-ați îndrăgostit de pho în Vietnam, shepherd’s pie în Marea Britanie sau tagliatelle al ragu în Italia? Acum este timpul ideal pentru a încerca să le faceți chiar acasă. Internetul este plin de materiale ajutătoare, ingredientele le găsim aproape în orice magazin, deci, ce ne oprește?

Chiar dacă încercăm diverse mâncăruri acasă, să nu uităm să oferim o mână de ajutor restaurantelor locale, care trec printr-o perioada extrem de grea. Acum putem să comandăm din locațiile preferate sau să încercăm unele noi. Spor la gătit și experimentat!

#6 Urmăriți un film sau programe TV despre călătorii

Trebuie să recunoaștem că suntem norocoși pentru că avem la dispoziție atât de multe servicii prin care ne putem umple timpul urmărind diverse filme și seriale. Aceste perioade mai monotone pot omora pofta de drumeții, dar noi personal apelăm mereu la un film sau un serial tematic bun pentru a reaprinde scânteia.

Avem o mică selecție de filme și seriale care ne ajută să ne gândim la călătorii (din fericire, le putem găși pe Netflix)i:

O lista mai cuprinzătoare o puteți găși aici, mulțumită celor de la CN Traveler. 

#7 Descoperiți noi cărți care să va hrănească poftă de călătorii

Preferați să citiți despre drumeții? Sunt foarte multe povești și jurnale de călătorie excelente.

 

Câteva recomandări personale includ:

  • „Omagiu Cataloniei” de George Orwell
  • „Călătorii cu Charlie” de John Steinbeck
  • „Șapte ani în Tibet” de Heinrich Harrer

#8 Începeți să planificați următoarea călătorie

În cele din urmă, puteți începe studiul despre următoarea locație în care va doriți să ajungeți! Doar pentru că nu putem pleca în acest moment, nu înseamnă că situația nu va reveni la normal. Vom putea călători din nou!

 

Folosiți-va acest timp acasă pentru a va gândi la următoarea călătorie pe care doriți să o prioritizati. Nu este nevoie neapărat să rezervați cazarea sau biletele de avion, dar puteți să profitați de acest timp pentru a va notă lucruri pe care doriți să le faceți.

Sperăm că aceste 10 idei vor reprezenta un suport moral în perioada grea prin care trecem și… Să nu uităm să fim pozitivi… vom putea călători din nou!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *