4 atracții britanice ce pot fi vizitate în 360°

Zidul lui Hadrian

Întinzându-se pe o lungime de 117 km, de la coastă de vest la cea de est, Zidul lui Hadrian a fost construit pentru a păzi frontiera de nord-vest a Imperiului Roman. Astăzi puteți explora istoria bogată a Zidului și peisajul său dramatic în cele peste 20 de situri arheologice.

Mai multe informații puteți găsi aici.

Stonehenge

Enigmaticul ansamblu Stonehenge, considerat drept cel mai valoros monument din Marea Britanie, se află la o distanţă de 130 de kilometri de Londra, comitatul Wiltshire. Construcţia este realizată din piatră, datează din epoca megalitică şi este inclusă pe lista monumentelor protejate de UNESCO. Se crede că ridicarea monumentului a durat peste 2000 de ani, realizându-se în mai multe etape. Acum puteți accesa atmosfera de neuitat a celui mai cunoscut monument preistoric din Europa.

Mai multe informații puteți găsi aici.

Castelul Dover

Cu peste 2000 de ani vechime, Castelul Dover din Anglia este un amestec de elemente arhitecturale din Epoca Fierului și până în perioada celui de-al doilea război mondial. Strâmtoarea Dover, unde se află castelul cu același nume, este cea mai scurtă traversare din Anglia în continentul Europa.

Mai multe informații puteți găsi aici.

Castelul Framlingham

Castelul Framlingham este un castel situat în estul Angliei, în provincia Suffolk. A fost ridicat la jumătatea sec.al XII-lea, iar prima dată a fost distrus de către Regele Henry al II-lea, fiul lui Richard Inimă de Leu. 

Un lucru interesant este că acest castel a reprezentat inspirația pentru melodia Castle on the hill a lui Ed Sheeran. Vreți să vedeți ce l-a fermecat pe cântăreț?

Mai multe informații puteți găsi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *