Pe urmele The Godfather prin Sicilia

Ajungând în Sicilia este aproape imposibil să nu vedeți sau auziți vreo referință către faimoasele filme realizate de Francis Ford Coppola, fiind poate cele mai bune filme din istorie (primele 2 filme ocupă locurile 2 și 3 în topul IMDB).

Până să planificam vacanta în Sicilia cumva “reușisem” să nu vedem cap-coada filmele și le-am considerat un “must do” pentru a putea aprecia cu adevărat locurile pe care le vom enumera. După ce am vizionat trilogia ne-am îndrăgostit iremediabil de aceste filme și pofta de plimbări prin insulă a crescut fantastic. În continuare vom enumera câteva locuri emblematice prin care am ajuns și care sperăm să vă ajute în planificarea itinerariului sicilian.

Bar Vitelli, Savoca

Barul în care Michael Corleone încearcă să afle mai multe detalii despre viitoarea sotie, Apollonia, este astăzi un mini-altar dedicat trilogiei. În interior exista o camera “muzeu” în care puteți găsi masa și scaunul folosite de marele Al Pacino în timpul filmărilor, dar și multe alte poze și elemente din decorul original.

Bonus: Nu ratați ocazia de a savura o cafea și de a gusta din fabuloasele torturi de fistic, lămâie și migdale.

Chiesa di San Nicolo, Savoca

La câteva minute de mers de barul Vitelli se afla biserica unde Michael și Apollonia se căsătoresc, iar aleea aduce aminte de legendara imagine a alaiului ce se deplasează de la biserica spre petrecerea ce urma.

Bonus: extra poze din Savoca

Teatro Massimo, Palermo

Dacă vizitați Sicilia, inevitabil veți trece prin unul din cele 2 puncte de intrare/ieșire de pe insula: Catania și Palermo. Despre Catania nu putem spune prea multe pentru că nu am apucat să îl vizitam, dar Palermo este un oraș superb, un mix de civilizații pe care rar îl poți găsi.

Despre Palermo vom vorbi în detaliu în alt articol dar legătura cu trilogia “Nașul” este Teatro Massimo, punctul central al orașului și cea mai mare opera din Italia. Scenele finale ale trilogiei se desfășoară în interiorul acestuia, în jurul lojei principale, iar mai apoi pe treptele de intrare, dar nu vom spune mai multe pentru a evita spoilere.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *